V Norsku vyrostou eko-kanceláře

statoilhydro - kancelářské budovyNorská těžařská společnost StatoilHydro se snaží vylepšit svůj mediální obraz u veřejnosti (a zároveň snižovat náklady), a tak se rozhodla přesunout své sídlo v Oslu. Soutěž o přestavbu kancelářských budov vyhrálo studio A-lab v konkurenci 40 dalších návrhů. Nový projekt spojuje dvě původně oddělené budovy do jednoho ekologicky šetrného celku. Zvyšuje tak možnosti komunikace v rámci budovy, odpadají náklady na kurýry a nutnost pendlovat mezi budovami. Nová budova je hvězdicovitého tvaru, v pěti na sobě položených křídlech se nacházejí typově oddělené, ale přitom propojené kanceláře. Vnitřní klima budovy bude kontrolováno oblastním vytápěním, k minimalizaci ztrát budou využity další metody. Kolem celého komplexu bude vybudován park a osazena zeleň. Stavět se začne již brzy, předpokládané dokončení v roce 2012. Tomuhle říkám „příjemné pracovní prostředí“. Navíc můžete do práce připlout lodí po řece :).
statoilhydro - kancelářské budovy

statoilhydro - kancelářské budovy
statoilhydro - kancelářské budovy

zdroj: inhabitat

Sdílet:

Jan Horčík

Zakladatel a šéfredaktor magazínů Ekologické bydlení a Hybrid.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.