Firma chce instalovat solární panely na Bíly dům

Ekologické bydlení obrázky solární panely Bílý důmVskutku prohnaný reklamní tah si vymyslela americká společnost Sungevity. Veřejně nabízí prezindentovi Baracku Obamovi instalaci solárních panelů na jeho státnické sídlo – světově proslulý Bílý dům. A to za cenu 0 dolarů. Celkem 102 panelů o celkovém výkonu 17,85 kW by představovalo cenný dar a především gesto.

Není bez zajímavosti, že na Bílém domě už kdysi solární elektrárna fungovala. Bylo to v letech 1979 až 1986. Její instalaci nařídil prezident Jimmy Carter, který na solární panely zavedl daňové úlevy. Po sedmi letech zvýhodnění vypršela a tehdejší prezident Reagan nechal panely odstranit. pokračování…

Aktuálně se objevilo konsorcium nových firem vedených spol. Sungetivity, které veřejně volá po tom, aby Obama na Bílý dům panely opět nainstaloval. Dokonce kvůli tomu založily petici. Ostatně, mělo by to samé výhody – účty za elektřinu Bílého domu by tak klesly až o 81%.

Firma nabízí instalaci zcela zdarma s tím, že placená by byla pouze údržba. Pokud by Obama měl problém s přijetím daru, neváhá solární elektrárnu pronajmout za 537 dolarů měsíčně se správou zdarma a plnou zárukou. Bílému domu a potažmo americké veřejnsti by elektrárna ušetřila až 1610 dolarů měsíčně na učtech za elektřinu.

zdroj: inhabitat

Jan Horčík

Zakladatel a šéfredaktor magazínů Ekologické bydlení a Hybrid.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *