Chytré skleníky přinášejí budoucnost pěstování

Chytrý skleník. Sensorie. Možná, že jste se s těmito poslední dobou čím dál více rozebíranými pojmy již setkali. Může se ale stát, že mnozí z vás nemají tušení, o čem tu vlastně mluvíme. Pojďme si tedy tuto novinku na trhu představit podrobněji. 

Chytré vybavení od společnosti Sensorie umožňuje proměnit libovolný zahradní skleník na celoroční zdroj čerstvé a domácí zeleniny. Základem každé sestavy je řídicí jednotka společně s několika senzory. Pěstitel si skrze intuitivní webovou aplikaci vybere optimální podmínky pro svoje rostliny a chytrá výbava už se o zbytek postará sama. 

Díky udržování optimálních podmínek jsou rostliny ve skleníku zdravé a odolné vůči plísním i dalším nemocem. Mohou mít tedy úrodu prakticky v průběhu celého roku. Chytrý skleník je připravený i na nebezpečí jarních mrazíků a na chladné zimní období. S využitím inteligentního vyhřívání lze podle doporučení výrobce pěstovat nepřetržitě s nízkými provozními náklady.

Rádi byste se věnovali pěstování čerstvé a domácí zeleniny, ale nemůžete se skleníku věnovat každý den? Díky chytré výbavě jste odproštěni od rutinních úkolů, a bez starostí můžete odjet třeba i na dovolenou. Chytrý skleník je soběstačný a obejde se bez Vaší pomoci i několik týdnů.

Jak je to ale s návratností celého řešení? Představte si úplně běžnou čtyřčlennou rodinu žijící v rodinném domku se zahrádkou. I přes snahu ušetřit vycházejí jejich roční náklady na zeleninu okolo 16 tisíc korun. Pokud si začínající chytří pěstitelé pořídí kromě chytrého vybavení i kompletně nový skleník, návratnost jejich investice se pohybuje v rozmezí 2-3 let. V době návratnosti jsou již zohledněny i obvyklé provozní náklady. 

Instalace chytré výbavy je velice jednoduchá a začátečníkovi zabere obvykle jediné odpoledne. Lze si vybírat z uživatelsky oblíbených balíčků, pro náročnější zákazníky je dostupné i řešení na míru. Na webu výrobce si lze domluvit telefonickou konzultaci, samozřejmostí jsou i instalace na klíč.

Nebojte se investovat do svého zdraví a začněte pěstovat chytře i Vy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *