Znáte 5 hlavních výhod čerpadla IVT AIR-X?

IVT AIR-X je v mnoha směrech nejlepším tepelným čerpadlem ve své třídě.

Pokud tedy uvažujete o tom, že si pořídíte čerpadlo se systémem vzduch/voda, je to právě tento výrobek, kterému byste měli věnovat maximální pozornost.

1. Výkon

S průměrným topným faktorem 4,84 (SCOP), IVT AIR-X dokáže vyrobit teplo při nejmenší spotřebě elektrické energie. Výše uvedená hodnota je nejvyšší hodnotou mezi tepelnými čerpadly vzduch/voda testovanými dánskou energetickou agenturou Energy Styrelsen.

IVT AIR-X má o 63 % nižší spotřebu elektrické energie, než mají nejméně úsporná čerpadla splňující podmínky dotací.

2. Objem ohřáté vody

IVT AIR-X disonuje zásobníkem o objemu 190 litrů a je schopno ohřát až 284 litrů vody na teplotu 40 °C, což je rovněž nejvyšší hodnota v porovnání s konkurencí (viz níže).

Porovnání čerpadla IVT AIR-X s konkurencí
Porovnání čerpadla IVT AIR-X s konkurencí

3. Hlučnost provozu

Hluk vydávaný venkovní jednotkou je jedním z faktorů, které odrazují od koupě čerpadla čerpající energii ze vzduchu. IVT AIR-X je však tišší, než byste čekali. Jeho nominální hlučnost při běžných otáčkách kompresoru je 40dB(A), v nočním režimu pak pouze 37 dB(A).

Při maximálních otáčkách vydává venkovní jednotka IVT AIR-X akustický tlak do 55 dB(A). To vše jsou nejnižší hodnoty na trhu!

4. Komunikace s moderními technologiemi

IVT AIR-X lze ve standardním vybavení ovládat prostřednictvím mobilního telefonu, napojit jej na fotovoltaický systém, kdy se tepelné čerpadlo samo zapne v době, kdy máte nadbytek vyráběné elektrické energie. Využité teplo dodává čerpadlo do topného systému či akumulátoru.

5. Nízké náklady na provoz

Ty jsou částečně dány nízkou spotřebou elektřiny. IVT AIR-X však nevyžaduje revizi chladiva, běžnou údržbu zvládne svépomocí průměrně manuálně zručný člověk, se zařízením je pak spojena záruka 5 nebo 10 let!

Dále, IVT AIR-X hlídá maximální příkon. Regulace odpojí elektrokotel či kompresor v době, kdy je v domácnosti zapnuto více spotřebičů. IVT AIR-X navíc používá v provozu pouze 2 fáze.

Třetí fáze se zapne pouze v době, kdy není v provozu kompresor (v okamžiku, kdy klesnou teploty pod -20 °C či poruše tepelného čerpadla). Při teplotách nad 5 °C nepoužívá čerpadlo reverzace, která zvyšuje spotřebu elektřiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *