Lifepod – příbytek budoucnosti pro moderní nomády

I život v 21. století může být stejně odtrhnutý od civilizace jako před stovkami let. Designér Kuy Che se rozhodl koncept úniku z civilizace pojmout po svém a stvořil Lifepod, dokonalý příbytek pro všechny osamělé vlky moderního světa. Jedná se o organický, ale zároveň nejnovějšími technologemi nabitý příbytek. Především je ale velmi snadno přemístitelný.
Lifepod
Bílá mini-kapsle je vyrobena za použití nejmodernějších postupů z oblasti automobilového, leteckého i podmořského průmyslu. Je modulární, lze ji rychle rozebrat a poté zase sestavit, nacpete jej do klasického námořního kontejneru, a tak s ním můžete lehce cestovat po celém světě. Postavit jej můžete v pustině, zavěsit mezi stromy, případně dokonce i vypustit na moře, ale také jej můžete umístit na volné plochy do města.
Lifepod
Lifepod nepotřebuje připojení do sítě, ale podrobnosti bohužel nejsou zmíněny. Ani působ, jakým je zpracovávána voda, případně odpady, ani způsob jakým získává Lifepod energii. Nápad je to nicméně krásný – a bezpochyby také pěkně drahý.
Lifepod

Lifepod
Lifepod
Lifepod
Lifepod

zdroj: inhabitat

Jan Horčík

Zakladatel a šéfredaktor magazínů Ekologické bydlení a Hybrid.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *