Ekologické bydlení

Rodinný dům, nízkoenergetické bydlení, zelená úsporám
   hledat:
04.
Pro

Centrum hlavního města , , se má změnit k nepoznání díky novému návrhu zelené revitalizace. Návrh vychází ze spolupráce architektonických studií Nod Landscape Architects (Švédsko) a BIG Architects (). Městské cetrum se má proměnit v zelenou, především chodcům určenou zónu. V současné době je Slussen, jak se tato část města nazývá, protkán pavučinou silnic, kde už nezbývá místo pro nebo chodce. Často je údajně přezdívána „černou dírou Stockholmu“, a tak není divu, že si Stockholmská radnice objednala její přestavbu. Ta ji přemění v mnohovrstevnatou, mnohofunkční křižovatku, kam se vedle sebe vejdou automobily (nejlépe třeba nebo jiné typy automobilů s nízkými emisemi), cyklisté i chodci. Navíc jsou do návrhu zapracovány i místa pro nové obchody, kavárny a podobné podniky. Velká část automobilové dopravy bude přesměrována do podzemí. Plocha nad ním poslouží jako promenáda, která bude prošpikovány okny, které ve slunečné dny poslouží jako zpestření a zároveň sníží spotřebu vnitřního . V noci pak světlo vycházející zespod osvítí noční život ve městě, což opět sníží za osvětlení na promenádě. I takhle se dá přemýšlet o a . V současné době ještě stále prochází celý projekt jednáním, na jeho definitivní schválení se s nadějemi čeká.  

Švédsko - Stockholm - revitalizace městského centra




 

Ekologické bydleníMagazín Ekologické bydlení vydává Chamanne s.r.o. ISSN 1803-0211. RSS Mediálně zastupuje Impression Media. Naše další projekty Hybrid.cz