Eko Bio Rodina: Malujte, foťte, vyrábějte a vařte!

Projekt s názvem Eko Bio Rodina odstartoval do svého druhého ročníku. Již bez záštity Ministerstva zemědělství, ale s podporou mnoha partnerů a hlavně s novými kategoriemi chce opět propagovat zdravý životní styl a pomáhat rodičům, aby trávili čas společně s dětmi.

Sortiment Sonnentoru je bohatý, zákazníci tak mají skvělý výběr. Foto: Martin Singr pro Ekobydleni.eu
Sortiment Sonnentoru je bohatý, zákazníci tak mají skvělý výběr. Foto: Martin Singr pro Ekobydleni.eu

Stejně jako loni bude úkolem pro soutěžící rodiny tvůrčím způsobem ztvárnit vztah k ekologickému zemědělství, biopotravinám nebo životnímu prostředí obecně. Prostor pro kreativitu je obrovský a fantazii se meze nekladou. Lze psát povídky, fotit, natáčet, malovat, či vyrábět – třeba z recyklovatelných materiálů.

Na každém díle by ale měla spolupracovat celá rodina. Loni se přihlásilo celkem 24 rodin a takový zájem organizátory příjemně překvapil. „Bio už není alternativní způsob života. Je to normální životní styl,“ říká Kateřina Nesrstová, manažerka svazu ekologických zemědělců PRO-BIO.

I pro kuchtíky

Letos premiérově mohou soutěžit i dětské kolektivy, které budou mít za úkol vytvořit předměty z recyklovatelných materiálů. Druhá nová kategorie je pro kuchaře a kuchařky vařící z biosurovin. Ti mají sepsat a případně i vyfotit svůj recept na pokrm, podmínkou je použít mezi ingrediencemi co nejvíce biosurovin.

A kdo ví, pokud se sejde hodně receptů a podaří se vše zafinancovat, můžeme se těšit na kuchařku složenou z bio receptů. Známá autorka tohoto žánru Hanka Zemanová tak může očekávat konkurenci. „Český národ je národ, který rád vaří,“ uvědomuje si Petra Krutnorádová z pořádajícího Vydavatelství Propolis.

Soutěž začala současně s veletrhem Biostyl 2012, tedy 20. dubna a potrvá až do konce měsíce biopotravin, kterým je již tradičně září. To je podstatný rozdíl oproti loňskému ročníku, kdy soutěž běžela jen pár týdnů ke konci roku.

Odborníci pak vyberou vítěze jednotlivých kategorií a během první poloviny října předají ceny. V každé kategorii bude rozdáno celkem pět cen, jedna hlavní a čtyři vedlejší.

Jízdenky na vlak i masáže

Mezi cenami jsou poukázky na nákup biopotravin, jízdenky na vlak, pobyt na ekofarmě, holistické aromamasáže, hračky, biokosmetika, dárkové předměty a mnoho dalšího.

Hlavní partneři soutěže jsou jedni z průkopníků biopotravin v ČR Country Life, svaz ekologických zemědělců PRO-BIO a , které tímto způsobem upozorňují na ekologické aspekty cestování .

„Už loni byly ceny od našich partnerů opravdu atraktivní. A letos se snažíme, aby byly ještě bohatší a pestřejší, protože máme i více partnerů, kteří nám věnují pro soutěžící své výrobky a služby,“ těší Petru Krutnorádovou.

Jeden myslel na “Eko Bio Rodina: Malujte, foťte, vyrábějte a vařte!

  • 24. 4. 2012 (19.12)
    Trvalý odkaz

    Skvělá akce! A jak už to tak v ČR bývá, nejsou na ní peníze z veřejných rozpočtů – na jakoukoliv blbost jsou, ale na to, aby byli rodiny spolu a vedli děti k ekologii, to ne… Nedivím se, ale pořadatelům moc fandím. :-)

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *