Japonsko plánuje 70MW solární elektrárnu

Japonsko vypnulo až na jeden všechny své jaderné reaktory. Jaderná energetika nemá v zemi vycházejícího slunce po katastrofě elektrárny Fukušima právě růžovou budoucnost. Země výrazně zvýšila dovoz ropy a uhlí. Další rozvoj energetiky má jít cestou obnovitelných zdrojů energie. Jako jsou třeba solární elektrárny. V červenci 2012 se začně stavět jedna 70MW.

Kyocera - Kagoshima Mega Solar - tak zní oficiální název nové největší solární elektrárna v Japosnku, foto: BusinessWire
Kyocera - Kagoshima Mega Solar - tak zní oficiální název nové největší solární elektrárna v Japosnku, foto: BusinessWire

Nová solární elektrárna, která by měla být největší v Japonsku, vyroste v prefektuře Kagošima poblíž stejnojmenného města. Měla by pomoct revitalizovat celou oblast. Půjde o spolupráci tří velkých korporací – Kyocera, IHI a banky Mizuho.

Rozloha elektrárny bude podobná jako 27 baseballových stadionů, tedy 314 akrů. Celkem bude pro stavbu fotovoltaické elektrárny využito 290 000 multikrystalických solárních panelů Kyocera. Tato společnost má s jejich výrobou více než 30leté zkušenosti.

Elektrárna by měla vyrobit dostatek energie pro 22 000 průměrných japonských domácností. Celkové náklady se odhadují na 25 mld. jenů, v přepočtu asi 5 750 mil. Kč.

BusinessWire

Jan Horčík

Zakladatel a šéfredaktor magazínů Ekologické bydlení a Hybrid.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *