Když lustr ožije zelení

Omer Arbel je talentovaným návrhářem netradičních bytových doplňků. Takových by se jistě našlo vícero, jenže ne každý je současně schopným kreslířem-malířem, foukačem skla, soustružníkem a kovářem. Jeho nová kolekce „.38“ však vzbudila velký zájem nejen spojením uvedených technik, ale také zapracováním kusu přírody tam, kde bychom ji tak úplně nečekali.

Nová kolekce Omera Arbela přináší současně světlo i zeleň do vašeho pokoje. Zdroj: Bocci.ca
Nová kolekce Omera Arbela přináší současně světlo i zeleň do vašeho pokoje. Zdroj: Bocci.ca

Coby zaměstnanec progresivní návrhářské dílny Bocci se sídlem v kanadském Vancouveru měl mladý umělec spoustu prostoru ke zdokonalování postupu tvarování a foukání skla.

Zdánlivě křehký průhledný materiál je podle slov Arbela nepředstavitelně plastický a pod tlakem přifukovaného vzduchu je možné s ním doopravdy čarovat. Navíc při postupném ochlazování lze vytvářet dutiny a tvary, které „vytvářejí kolize forem“.

Kolekce .38 je sadou, kde nekolidují jen „formy“, ale provokativně konfliktní je i sám nápad – spojit to co si představíme pod pojmy „lustr“ a „květináč“. Nepravidelné koule jablkovitého tvaru umožňují osadit jednu až tři žárovky, ale zároveň také díky množství výdutí vytvářejí prostor pro zapracování převislých pokojových rostlin.

Inovativní plastika, která přináší do pokoje světlo i zeleň,“ popisuje svou kolekci „.38“ Omer Arbel. A protože součástí myšlenkového odkazu firmy Bocci je i udržitelnost, jsou veškeré výrobky sady v LED provedení, z recyklovaných a recyklovatelných materiálů, sklem počínaje a úchyty konče.

greenmuze.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *