LEGO investuje do větrné energie

Společnost Kirkbi, která kontroluje tři čtvrtiny akcií známého dánského producenta hraček značky LEGO, zainvestuje třetinu nákladů na výstavbu velké větrné farmy při severozápadním pobřeží Německa. Lokalita Borkum Riffgrund je od pobřeží vzdálena 55 kilometrů a díky silným větrům představuje pro výstavbu větrné plantáže výhodné místo. Prospěch z celé investice bude mít i LEGO, které tak podpoří budování vlastní ekologické značky.

LEGO už nabízí větrné turbíny také jako své stavebnice, foto: LEGO
LEGO si přestává hrát, a začíná investovat do obnovitelných zdrojů energie. Zdroj: blogs.cas.suffolk.edu

Za třetinový podíl nákladů, celkem 3 miliardy dánských korun, přibližně tedy 534 milionů dolarů, se totiž stane i LEGO podílníkem v projektu obnovitelných zdrojů energie, a získá tím právo na používání ochranné známky „ekologického“ výrobce.

„Díky této investici splníme cíle ochrany životního prostředí společnosti LEGO,“ těší se z plánů Soren Thorup Sorensen, výkonný ředitel Kirkbi A/S.

LEGO, proslavené dnes už nejen barevnými kostičkami, je třetím největším výrobce hraček na světě. Kirkbi A/S a potažmo LEGO, jsou vlastně prvním investorem z oblasti hračkářského průmyslu, který rozšiřuje své investiční záměry směrem k obnovitelným zdrojům energie.

O větrné elektrárně na Borkum Riffgrund, která má být uvedena do provozu v roce 2015, se zatím mnoho neví. Větrná plantáž má zabírat plochu přibližně 36 kilometrů čtverečních, listy rotorů značky Siemens mají mít průměr 120 metrů a celkem jich má být osazeno 77. Celková kapacita elektrárny se má pohybovat okolo 320 MW, a energií by měla zásobovat na 285 000 domů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *